Посета на министерката Мила Царовска

Основното музичко училиште “Ристо Јуруков“ во Кочани целосно се прилагоди на новите услови и успешно ја продолжува наставата во услови на пандемија. Денес, заедно со

Новогодишен концерт 2019

Новогодишниот концерт по 18. пат ги испраќа сите најубави желби за годината што доаѓа. Децата од ООМУ „Ристо Јуруков“ Кочани, организирани и поддржани од наставниците,

85 години Зографски

Концерт по повод 85 години од раѓањето на македонскиот композитор и педагог Томислаф Зографски.(1934 – 2000).

Промоција Споменик на слободата

Настап на оркестарот при училиштето на промоција на книгата на “Споменик на слободата – разговорник” од Елена Чемерска, на Споменикот на слободата.

Денови на оризот 2019

Концертот на оркестарот при Музичкото училиште „Ристо Јуруков“ беше прекрасно воведување во централните настани од 28-то издание на манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз“.

Настап на свечената седница 2019

Настап на училишниот хор на свечената седница на Советот на Општина Кочани по повод 7 Септември, Денот на ослободувањето на Кочани.

Патронат 2019

Свечен концерт по повод Патрониот празник на училиштето, 03.06.2019

"Драга музико, ти благодарам што секогаш успеваш да ми ги разбистриш мислите, да ми го излечиш срцето, да ми го подигнеш расположението!"
Lori Deschene