Посета на министерката Мила Царовска

Основното музичко училиште “Ристо Јуруков“ во Кочани целосно се прилагоди на новите услови и успешно ја продолжува наставата во услови на пандемија. Денес, заедно со градоначалникот Николчо Илијев го посетив училиштето коешто од неодамна има ново полуконцертно пијано.

                

 

 

“Уметноста е изработка на идеи. Страста, насилна или не, никогаш не смее да се изрази и да ја премине границата на вкусот. А музиката, дури и кога сме во најстрашни невољи никогаш не смее да задава болка во ушите, туку треба да ни годи и да не заведува.”
Волфганг Амадеус Моцарт.