Уписи за учебна 2020/2021 година

ООМУ „Ристо Јуруков“ Кочани врши уписи за учебната 2020/2021 година. Учениците можат да се запишат: • во деветгодишно основно музичко образование за инструментите ПИЈАНО и

Пијано натпревар International youth music competitions

Нашата ученичка Миа Михаилов од шесто одделение, под менторство на наставник Елизабета Ѓеорѓиева, на онлајн натпреварот International youth music competitions, освои втора награда.  

Piano Day Skopje

На Piano Day Skopje, нашето училиште беше претставувано од ученичката Јана Филипова, класа наставник Елизабета Ѓеорѓиева. Денот на пијаното се реализираше во салон 19.19 во

Почеток на учебна 2020/2021 година

Почитувани ученици, родители/старатели, учебната 2020/2021 година, согласно одлуката донесена на Влада на РСМ а објавена во Службен весник бр.18-8098/1 од 27.08.2020 година, ќе започне на

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК

Денес ООМУ„Ристо Јуруков“ Кочани прославува 64 години од своето постоење. И во вонредни услови вредно работевме, а резултатот – еве го на Ваша оцена. Сето

"Музиката, дури и во ситуации на најголем ужас, никогаш не треба да биде болна за увото, туку треба да ласка и шармира, а со тоа да остане секогаш музика."
Моцарт