ПАТРОНЕН ПРАЗНИК

Денес ООМУ„Ристо Јуруков“ Кочани прославува 64 години од своето постоење. И во вонредни услови вредно работевме, а резултатот – еве го на Ваша оцена.

Сето ова немаше да биде остварено без посветената работа на учениците, наставниците, а секако и без големата поддршка на родителите.

На сите Ви посакуваме уште поголеми успеси!!!
НЕКА НИ Е ЗА МНОГУ ГОДИНИ ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК!!!

А сега, Ве оставаме да уживате!

 

“Уметноста е изработка на идеи. Страста, насилна или не, никогаш не смее да се изрази и да ја премине границата на вкусот. А музиката, дури и кога сме во најстрашни невољи никогаш не смее да задава болка во ушите, туку треба да ни годи и да не заведува.”
Волфганг Амадеус Моцарт.