Piano Day Skopje

На Piano Day Skopje, нашето училиште беше претставувано од ученичката Јана Филипова, класа наставник Елизабета Ѓеорѓиева. Денот на пијаното се реализираше во салон 19.19 во Скопје.

 

“Уметноста е изработка на идеи. Страста, насилна или не, никогаш не смее да се изрази и да ја премине границата на вкусот. А музиката, дури и кога сме во најстрашни невољи никогаш не смее да задава болка во ушите, туку треба да ни годи и да не заведува.”
Волфганг Амадеус Моцарт.