Настап на свечената седница 2019

Настап на училишниот хор на свечената седница на Советот на Општина Кочани по повод 7 Септември, Денот на ослободувањето на Кочани.

“Уметноста е изработка на идеи. Страста, насилна или не, никогаш не смее да се изрази и да ја премине границата на вкусот. А музиката, дури и кога сме во најстрашни невољи никогаш не смее да задава болка во ушите, туку треба да ни годи и да не заведува.”
Волфганг Амадеус Моцарт.