Денови на оризот 2019

Концертот на оркестарот при Музичкото училиште „Ристо Јуруков“ беше прекрасно воведување во централните настани од 28-то издание на манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз“.

“Уметноста е изработка на идеи. Страста, насилна или не, никогаш не смее да се изрази и да ја премине границата на вкусот. А музиката, дури и кога сме во најстрашни невољи никогаш не смее да задава болка во ушите, туку треба да ни годи и да не заведува.”
Волфганг Амадеус Моцарт.