ЈОВАН ФИЛИПОВ – ученик на генерација 2011 – 2020

Наставничкиот совет на ООМУ “Ристо Јуруков, на седница одржана на 04.06.2020 година, а согласно Правилникот за избор на ученик на генерација, од номинираните ученици Катерина Ајтовска, Ана Танасковиќ, Иван Ристиќ и Јован Филипов, за ученик на генерацијата е избран ЈОВАН ФИЛИПОВ во класа на наст. Елизабета Ѓеорѓиева. Од името на Наставничкиот совет на Јован му посакуваме уште поголеми успеси во иднина.

“Уметноста е изработка на идеи. Страста, насилна или не, никогаш не смее да се изрази и да ја премине границата на вкусот. А музиката, дури и кога сме во најстрашни невољи никогаш не смее да задава болка во ушите, туку треба да ни годи и да не заведува.”
Волфганг Амадеус Моцарт.