Прв меѓународен натпревар „Сергеј Михајлов” Штип

На првиот меѓународен натпревар „Сергеј Михајлов” Штип кој се одржа 16-20 Ноември 2020 година, ученици од нашето училиште освоија високи награди:
Макарија Иванова – ПРВА НАГРАДА 100 бода – лауреат и Никола Илиев – ПРВА НАГРАДА 99 бода, пијано класа наст. Марија Лазарова.
Mиа Михаилов – ПРВА НАГРАДА 96 бода и Викторија Петрова – ВТОРА НАГРАДА 89 бода, пијано класа наст. Елизабета Ѓеорѓиева.
Ненад Малинов – ПРВА НАГРАДА – 95 бода и Филип Крстов – ПРВА НАГРАДА – 95 бода, гитара класа наст. Зоран Христов.
Честитки на учениците и менторите.
    
                
“Уметноста е изработка на идеи. Страста, насилна или не, никогаш не смее да се изрази и да ја премине границата на вкусот. А музиката, дури и кога сме во најстрашни невољи никогаш не смее да задава болка во ушите, туку треба да ни годи и да не заведува.”
Волфганг Амадеус Моцарт.