Пијано натпревар International youth music competitions

Нашата ученичка Миа Михаилов од шесто одделение, под менторство на наставник Елизабета Ѓеорѓиева, на онлајн натпреварот International youth music competitions, освои втора награда.

 

“Уметноста е изработка на идеи. Страста, насилна или не, никогаш не смее да се изрази и да ја премине границата на вкусот. А музиката, дури и кога сме во најстрашни невољи никогаш не смее да задава болка во ушите, туку треба да ни годи и да не заведува.”
Волфганг Амадеус Моцарт.