Нашето училиште доби ново полуконцертно пијано

На радост на сите нас, учениците и вработените во ООМУ “Ристо Јуруков” Кочани, во нашите простории својот дом го најде полуконцертното пијаното Ritmüller GH 160. Благодарение на градоначалникот Николчо Илијев и Локалната самоуправа на Општина Кочани, по долги години нашиот сон стана реалност. Поттик повеќе за сите млади и професионални уметници за концертирање во својот роден град, а воедно и подобри услови за подигање на културата во Општината. А Вие, наши верни поддржувачи, ќе бидете сведоци на многу културни настани кои до сега беа ускратени поради недостатокот на ваков инструмент во општината.

            

“Уметноста е изработка на идеи. Страста, насилна или не, никогаш не смее да се изрази и да ја премине границата на вкусот. А музиката, дури и кога сме во најстрашни невољи никогаш не смее да задава болка во ушите, туку треба да ни годи и да не заведува.”
Волфганг Амадеус Моцарт.